Zo komt uw boot goed de winter door

Vaart u in de winter door of ligt uw boot in het water bij huis of in de haven? Of haalt u uw boot uit het water en stalt u hem bij u thuis of in een overdekte stalling? Waar u ook voor kiest, met deze tips komt uw boot goed de winter door!

 

Klaarmaken voor het nieuwe seizoen

De winter is natuurlijk dé periode voor onderhoud. Hierover schreven wij al eerder in deze blog. U bent bij ons van harte welkom voor het professioneel onderhoud aan uw schip. Denk bijvoorbeeld aan antifouling smeren en advies, schillen van het onderwaterschip, polijsten, in de was zetten en gelcoat reparaties. Door standaard elke winter onderhoud uit te (laten) voeren, zorgt u voor een goede conditie van uw boot.

Bij Joosten Watersport kunt u ook terecht voor advies en een zeer uitgebreid assortiment aan onderhoudsmiddelen indien u de onderhoudswerkzaamheden zelf wilt uitvoeren. Kom langs in onze winkel in Enkhuizen of bestel gemakkelijk online.

 

Voorkom vocht- en vorstschade

Vocht kan erg vervelende gevolgen hebben voor uw boot. Vocht en condens aan boord van uw schip veroorzaken een nare lucht en schimmelvorming. Met name die schimmels zorgen voor schade door houtrot aan uw interieur. Bij Joosten Watersport hebben we alle oplossingen in huis om vochtproblemen in uw boot te voorkomen.

> Bekijk hier al onze producten tegen vochtproblemen op uw boot.

En vergeet de antivries niet! De vorstperiode treedt soms al vroeg in, ook in de herfst komen er al vorstdagen voor. Daarom is een tijdige en goede voorbereiding op de vorst heel belangrijk.

> Hier vindt u al onze antivriesproducten

 

Stalling bij huis

Indien u uw boot in het water of op de kant bij uw woonhuis stalt, zorg er dan te allen tijde voor dat uw boot goed beveiligd is tegen diefstal. Jaarlijks worden er namelijk ruim 1.200 boten en 2.100 buitenboordmotoren gestolen (bron: Stichting VbV). Dit wilt u natuurlijk het liefste voorkomen!

Hiervoor hebben wij een aantal tips:

  • Leg uw boot vast aan een Stazo aanlegring met een Stazo oogkabel en kabelslot
  • Sluit de kajuit af met een kajuitslot.
  • Haal uw motor van de boot of zorg dat er een Stazo buitenboordmotorslot op zit.
  • Maak gebruik van een alarmsysteem of vaartuigvolgsysteem.
  • Stal uw boot in de winter in een botenstalling of op een afgesloten terrein.
  • Beveilig uw trailer met een koppelingsslot of wielklem.
  • Schrijf op de boot, binnen- of buitenboordmotor uw postcode en huisnummer.

 

Meer weten?

Wij adviseren u graag! Kom langs in onze winkel in Enkhuizen of neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Hier vindt u onze contactgegevens.

 
 
← Vorige Volgende →