TruDesign is een Nieuw-Zeelands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige composiet componenten voor de maritieme industrie. Het bedrijf is opgericht in 1974 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie en kwaliteit.

TruDesign heeft een breed scala aan producten, waaronder afsluiters, doorvoeren, waterleiding systemen en andere soorten fittingwerk wat nodig is op een boot. Al hun producten zijn vervaardigd uit glasvezelversterkte nylon, dat bekend staat om zijn duurzaamheid, sterkte en weerstand tegen corrosie, zout water, chemicaliën en UV-straling, Dus dat is ideaal voor gebruik op aluminiumschepen of lange zout liggers. 

Een van de belangrijkste voordelen van de producten van TruDesign is dat ze lichtgewicht en makkelijk te installeren zijn. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en te reinigen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in de maritieme omgeving.Ook heeft TruDesign een sterke focus op duurzaamheid en heeft een aantal initiatieven acties genomen om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Zo wordt hun productieproces aangedreven door hernieuwbare energie en worden de meeste producten vervaardigd uit recyclebare materialen.

TruDesign-producten zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de maritieme omgeving en zijn bijzonder geschikt voor gebruik op boten. De producten van TruDesign worden al jarenlang gebruikt in de scheepsbouw en jachtbouw over de hele wereld vanwege hun hoge kwaliteit.

 

Wil je Trudesign gaan gebruiken. houdt dan wel rekening met dat TruDesign verschillende soorten schroefdraad heeft, afhankelijk van het specifieke product en de toepassing. Hieronder staan enkele voorbeelden van de soorten schroefdraad die TruDesign aanbiedt:

  1. BSP-schroefdraad: TruDesign maakt gebruik van British Standard Pipe (BSP)-schroefdraad op veel van hun producten, waaronder afsluiters, fittingen en doorvoeren. BSP-schroefdraad wordt veel gebruikt in de maritieme industrie en wordt beschouwd als een standaard schroefdraadtype voor veel toepassingen.

  2. NPT-schroefdraad: TruDesign biedt ook National Pipe Thread (NPT)-schroefdraad op sommige van hun producten, zoals kogelkranen en vlinderkleppen. NPT-schroefdraad wordt veel gebruikt in Noord-Amerikaanse toepassingen en is vergelijkbaar met BSP-schroefdraad, maar heeft een andere vorm en afmeting.

  3. Metrische schroefdraad: TruDesign maakt ook gebruik van metrische schroefdraad op sommige producten, zoals hun luiken en roosters. Metrische schroefdraad is een internationaal erkende standaard en wordt veel gebruikt in de Europese industrie.

Het plaatsen van TruDesign-producten op uw boot is relatief eenvoudig, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat de producten goed werken en veilig zijn. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het plaatsen van TruDesign-producten:

  1. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u het product gaat plaatsen schoon en droog is. Dit helpt ervoor te zorgen dat het product goed hecht en geen vuil of stof bevat dat de prestaties kan beïnvloeden.

  2. Controleer de afmetingen van het product en zorg ervoor dat het past in de ruimte waarin u het wilt plaatsen. Als het product niet past, moet u mogelijk een ander formaat kiezen of het gebied aanpassen om het product te laten passen.

  3. Breng Sika 291 aan op het schroefdraad om te voorkomen dat er water of lucht binnendringt.

  4. Draai het product met de hand vast totdat het stevig op zijn plaats zit. Gebruik indien nodig gereedschap om het product op de juiste manier vast te draaien. Let op de aanbevolen aanhaalmomenten om overmatig vastdraaien te voorkomen.

  5. Controleer na installatie of het product goed werkt en geen lekkages of andere problemen vertoont

 

Handige sleutels voor het vast zetten van een doorvoer of afsluiter als je alleen bent. 

 

Het is belangrijk om de installatie-instructies voor elk specifiek product zorgvuldig te lezen en te volgen om ervoor te zorgen dat het correct wordt geïnstalleerd en gebruikt. Als u twijfelt over hoe u een TruDesign-product moet installeren, raadpleeg ons dan. Wij helpen u graag verder.