In deze tijd van het jaar kan het weer zomaar omslaan. De ene dag schijnt er een aangenaam warm zonnetje, de dag erna is het opeens regenachtig en fris. Met een goede kachel zorgt u ervoor dat het ook op koude dagen snel weer behaaglijk is binnen. De Foetsie petroleumkachel brandt schoon en, in combinatie met paraffine, geurloos en biedt ook nog de mogelijkheid om een ketel met water te verwarmen of iets anders warm te houden. Zo zit u er altijd warmpjes bij.

Zuinig en behaaglijk

Op het water, maar ook in de caravan kan het in het voor- en najaar behoorlijk koud zijn. Als de zon het laat afweten en het vochtig en winderig weer is, bijvoorbeeld. Met een petroleumkachel zorgt u er snel voor dat het weer lekker behaaglijk is. De kachel heeft een 5 liter tank met indicator, zodat u weet wanneer hij bijgevuld moet worden. Op vol vermogen en met een volle tank kan hij wel tot 17 uur branden. Bovenop is ruimte voor een pan met chocolademelk of soep. Zo is het meteen heel sfeervol! De Foetsie is ook een goed alternatief om de woning te verwarmen, om zo gas te besparen.

Maar let op! Als de Foetsie brandt, moet de ruimte goed worden geventileerd, om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Reguleerbaar en makkelijk

De Foetsie petroleumkachel is reguleerbaar en makkelijk in gebruik. Hij is draagbaar, dus u kunt hem plaatsen waar u dat wilt. De kachel is eenvoudig reguleerbaar, zodat u onderweg brandstof kunt besparen en de temperatuur niet te hard oploopt. Wanneer u de kachel vult met paraffine brandstof, brandt de kachel schoon en geurloos. Toch raden we aan de Foetsie binnen alleen te gebruiken in ruimtes waar ook een koolmonoxidemelder aanwezig is en waar goed geventileerd kan worden. Tenslotte is iedere vorm van verbranding nooit zonder gevaar!

Brandstof en lont

Naast de Foetsie kachel zelf, verkopen we ook petroleum en paraffine brandstof voor de kachel. Ook de duurzame en langbrandende katoenen lont voor de kachel hebben wij voor u op voorraad.

Wilt u persoonlijk advies?

Wij kijken graag met u mee en geven passend advies. Kom langs in onze winkel of neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. U kunt ons bellen, mailen of appen. Hier vindt u onze contactgegevens.