Naast een gemakkelijke verwerking is met name de duurzaamheid van de glans voor RIWAX  leidend geweest in de ontwikkeling van haar nieuwe RS Nautic Line concept.
Overweging: 

Poetsen doe je mechanisch. Met de hand kom je altijd kracht te kort, vooral als je  al even bezig bent. Neem dus altijd een polijstmachine ter hand. Gebruik hiervoor een echte professionele haakse polijstmachine. Regelbaar in toerental en een echte krachtpatser. Geen slijpmachine! deze maakt te veel toeren en verbrand de pasta en zijn er niet op gebouwd om kracht te leveren op een laag toerental
Het voordeel van een kwalitatieve polijstmachine is, dat de machine makkelijk grotere oppervlakken aan kan. Tevens is de levensduur van een dergelijke machine aanzienlijk langer dan een goedkopere, lichtere versie.

Riwax heeft  vanaf dit jaar een nieuwe lichtere machine op de markt gezet die net zo krachtig is maar veel lichter in gewicht is dan zijn grotere broer.
De professionele polijstmachines zijn voorzien van een ronde rubber steunschijf met een Velcro laag (klittenband). Hierop wordt een de juiste tussenschijf, matteerschijf, polijstpad of schapenvacht (met Velcro achterkant) op aangebracht.
U heeft natuurlijk vragen en wij van Joostenwatersport staan klaar om die te beantwoorden, wij spreken uit ervaring door middel van jarenlange ervaringen in het proffessioneel polijsten van schepen!