Het zoeken naar het juiste, op maat gemaakte matras voor uw boot of caravan is meestal niet eenvoudig.  Het comfort van een matras is vaak de doorslaggevende factor maar men vergeet vaak dat er aan met name aan bootmatrassen bijzondere eisen gesteld moeten worden.

 

De ventilatie aan boord laat vaak te wensen over en dit resulteert in het feit dat een matras aan boord vaak vochtig blijft, vocht voelt koud aan en dan kan er schimmels kunnen ontstaan. Een Oostenrijkse Matrassen fabriek heeft hier het antwoord op gevonden en produceert onder de naam Flexima , matrassen met een ingebouwd ventilatie systeem. De ingebouwde veer elementen zorgen naast een perfecte vering tevens voor een optimale ventilatie. Warme vochtige lucht eruit en de koude droge lucht erin.  Dit resulteert in een absolute droge slaapomgeving die daarmee comfort verhogend werkt.  Schimmels krijgen absoluut geen kans bij deze matrassen.

Flexima matrassen zijn in het Duitse blad “Yacht” in 2012 als beste uit de test gekomen toen dit blad een aantal luxe matrassen tegen het licht hield.

Sinds  najaar 2016 zijn deze bijzondere matrassen verkrijgbaar bij Joostenwatersport in Enkhuizen.