COMFORT OP MAAT

Ontwikkeld in Oostenrijk en speciaal op maat geproduceerd voor ultiem slaapgenot.
Ondanks de scherpe prijs worden er geen consessies gedaan aan kwaliteit.
Dit maakt een Flexima matras uniek in zijn soort.
Onze matrassen worden geproduceerd in Oostenrijk bij ons moederbedrijf Flexima. Hier produceren zij al sinds 1996 kwaliteitsmatrassen. 

Doordat het een maatwerkproduct betreft wordt elk matras met de uiterste zorg en veelal nog met de hand geproduceerd en afgewerkt. Elke fase in het productieproces wordt hierbij gezien als een kwaliteitscontrole.

Wij zijn er dan ook meer dan trots op om u dit product te mogen aanbieden.

Onze matrassen zijn er in 3 verschillende diktes en hardheden. Zo is er altijd een matras welke het beste bij u past. Standaard is elk matras voorzien van luchtkanalen in de kern, welke zorgen voor regulering van warmte en transpiratie. Samen met de geïntegreerde vering ontstaat zo een uiterst comfortabel matras welke garant staat voor een heerlijke nachtrust.

Standaard heeft een matras altijd een heerlijke TIJK-hoes. Deze is makkelijk afritsbaar en kan tot 60 graden worden gewassen. Ook is de hoes voorzien van draag handgrepen zodat het matras makkelijk getild kan worden.

Modellen

Flexima Standaard 14 cm, medium en stevig

Flexima Comfort 18 cm, zacht, medium en stevig

Flexima Premium 22 cm, zacht, medium en stevig

Wij adviseren een zacht matras tot 70 kg, medium tot 100 kg, en stevig tot 140 kg aan lichaamsgewicht. Een dikker matras brengt een hoger comfort door meer aanpassingsvermogen. Een extra zachte topper* creëert op stevige matrassen een aangenaam zacht slaapcomfort.

Kom naar de Hiswa en probeer deze unieke matrassen!

En laat gratis een offerte maken. 

Wij vinden het belangrijk dat uw matras goed en strak aansluit. Daarom bieden wij gratis inmeetservice aan. Wij komen dan bij u aan boord voor een passend advies en we maken een offerte waar alles duidelijk op staat beschreven. Als u daarmee akkoord gaat, zullen wij samen met u een afspraak maken om het matras precies in te meten.  

Hoe werkt dat eigenlijk dat inmeten van een matras? 

 • We zullen hieronder zo duidelijk mogelijk laten zien hoe het inmeten van een Flexima matras in zijn werk gaat. Zorg ervoor dat de bodem helemaal vrij is. Dit is belangrijk voor een precieze aansluiting van de mal. We gebruiken stevig papier voor het maken van de mal. Dit papier laten we overal goed aansluiten en de naden plakken we aan elkaar met tape.


   
 • Wanneer het papier mooi strak ligt kan het meten beginnen. Om goed te kunnen meten gebruiken we een rolmaat en een blokje hout. Het blokje hout moet van de zelfde dikte zijn als dat van het matras. Deze en de volgende handeling is duidelijk te zien op foto hierboven. • De ruimte tussen het opstaande randje aan de rechterzijde van het blokje en de romp is de afstand die duidelijk moet worden opgeschreven op de mal. Let op: wel op de plaats waar dit is gemeten! 
  Voorbeeld: stel de afstand (ruimte) is 8 cm dan zet u neer + 8cm (de ruimte kan oplopen tot wel 25 cm.). De wand kan natuurlijk ook overhellen. Dan zet u -8 cm. neer.
  Deze handeling gebeurt dan van voor naar achteren om de 20 cm.
  Komt er een rare bocht aan, dan kan het beter om de 5 cm. gedaan worden. Hieronder staan wat voorbeelden. 


 • Wanneer er geen ruimte tussen het blokje en de romp/wand zit dan geef je dit aan met een hoek van 90 graden. Zie foto hieronder of -boven.

 • Ook zie je op dit deze foto dat het woord 'nett' er staat. Hiermee geven we duidelijk aan waar het ventilatiegaas moet komen en waar niet. Wel ventilatiegaas = nett/geen ventilatiegaas = no nett. Het ventilatiegaas komt (meestal) alleen aan de zijden die niet zichtbaar zijn, dus tegen de wanden aan.

 • Wanneer u het matras in meerdere delen wilt hebben is het ook belangrijk om met lijnen aan te geven waar u de split zou willen hebben. zie de foto hier onder.  Flexima indeling vierdelig


 • Het laaste wat moet gebeuren is dat uw gegevens duidelijk op de mal geschreven worden. 

Naam en adres
Maximale breedte en lengte van het matras
Dikte van het matras
Hardheid van het matras: medium, soft of hard.